Zilele însorite

Mă frământă o chestiune de ceva vreme. Veniturile mele și ale prietenului meu se pare că nu sunt suficiente nici măcar pentru un trai decent. Mă gândesc să fac școala de șoferi și nu știu cum să fac rost de bani. Aș avea nevoie de circa 10 milioane de lei vechi pentru tot ce înseamnă obținerea permisiului. Mi-ar plăcea și mie totuși să conduc și într-un mod real în afară de jocuri cu mașini online, pe care le iubesc pentru că îți dau un sentiment frumos de competiție.

În ceea ce privește școala de șoferi mi se pare incredibil că mai mult de 30% din suma asta de 10 milioane de lei vechi se duc pe taxe cître tot felul de servicii. Trebuie să îți scoți cazierul, să îți faci fișa medicală și examen psihologic, să plătești nu știu cât în contul Poliției Române, să dai nu știu cât taxa de examen și să plătești și permisul. Școala efectiv e undeva la 7 milioane, mai puțin de atât, dar am rotunjit pentru a vă face o idee despre ce înseamnă taxe. Restul, până la zece milioane jumate de lei vechi reprezintă taxele pentru alte acte și facilități de care ai nevoie pentru ca în final să ai permisul de conducere în mână.

Dar și cand o să îl am în mână, o să fiu un mic pilot de formula 1. Presimt. Eeee... glumesc evident, cred că o să îmi fie destul de frică la început așa că o sa fiu un șofer cât mai responsabil și niciodată nu o să merg pe linia de tramvai pentru că acum, excat aștia mă enervează cel mai mult în orașul ăsta care este capitala României, faptul ca toți șoferii consideră că linia de tramvai este încă o bandă în plus pentru ei, iar cei aflați în tramvai stau și așteaptă după ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu