Micile bucurii

Ca sa vorbesc de micile bucurii din viata mea ar trebui de fapt sa vorbesc despre mine. Aceste bucurii ma reprezinta, ma definesc. Dimineata vantul ma trezeste cand sulfa cu putere si imi bate in geam. Patul galben-rosiatic de frunze il imprastie in toata curtea. Catelusa este la locul ei si dor botul se mai vede si se uita cum danseaza frunzele conduse de vant. Eu si ea, suntem singurele care ne uitam la acest spectacol neanuntat.

Imi place sa ma uit la prietenul meu care doarme, are tot patul acum la dispozitie si cum ii cad puii de perna din pat si apoi ii cauta pana se enerveaza si se trezeste si ii ia de jos. Catelusul doarme cu el. E ca si copilul nostru. Dimineata face ture de la culcusul lui la noi in pat ca sa ii dam drumul afara. E tare amuzant. Eu rad si el se enerveaza.

Langa casa mea e o gradinita si imi place sa ma uit la copiii care sunt somnorosi, atat de somnorosi, ca abia tin in mana lor mica jucaria preferata pe care o iau cu ei la gradi.

Dupa ce ii fac cafeaua prietenului meu, in sfarsit da semne ca se trezeste si are aceeasi fata ca acei copiii de mai devreme. El a inlocuit jucaria preferata cu cafeaua preferata. Dupa ce ii fac cafeaua si se trezeste ii urez “buna dimineata” si se mira de energia pe care o am asa de dimineata, dar eu m-am trezit demult…

Apoi ma afund in cartea mea pe care o citesc acum. Acolo nimeni nu ma judeca, nimeni nu ma deranjeaza. Ea este prietena mea. Dupa cartea mea urmeaza florile. Am putine care imi plac dar sunt alese cu mare grija. Cand sunt nervoasa, le curat de frunze uscate, le ud si ca prin farmec, ma calmeaza. Cremele mele, demachiatul, apa tonica, exfoliantul, cerceii preferati sunt urmatoarele pe lista bucuriilor. A venit timpul sa renunt la pijamalele preferate, care imi aduc zilnic aminte de caldura din imbratisarea mamei.

Zambetul unui copil care imi iese in cale cand ma duc sa fac cumparaturi si isi lasa capul pe spate sa ma vada mai bine imi aduce instantaneu un zambet. Cum sa nu te umpli de fericire la acest gest al copilului.

Mirosul clementinelor, al portocalelor aduc spiritul sarbatorilor care se apropie mai aproape de mine si zambetul iar apare pe fata mea. Nu am nevoie de lucruri sofisticate ca sa fiu fericita.
Micile mele bucurii  sunt simple, trebuie doar sa le observam si sa ne bucuram de ele. Simplitatea inseamna frumusetea si simplitatea lucrurilor te face sa te simti implinit cu tine, cu cei din jur. Eu imi traiesc bucuriile asa cum sunt ele, frumoase si cu intensitatea lor. Cu micile bucurii ale vietii nu trebuie sa avem echipament de protectie, nu avem nevoie de prea mult ca sa fim fericiti in viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu